De første ord i det nye året (Kids love it)

De første ord i det nye året

Jeg føler meg gavmild i dag. Så jeg skal poste noen ord jeg skrev i min tømme-hodet-for-alle-tanker-bok. Hope you enjoy:

Tyveelleve. ToNullEnEn. Totusenogelleve. 2011. Så mange måter å skrive det på. Og like mange, om ikke flere forventninger for dette året. Vil det bringe med seg glede? Sorg? Tårer? Latter? Spørsmål? Svar? Nye venner? Kjærlighet? Ingenting er sikkert. Bare det at man må vente å finne ut av det selv.

Men hva gjør man da når man har så mye plass i hodet til å fundere over det nye året? Lager man nyttårs forsetter som man ikke klarer å holde? Finner man opp fantasier og mål som man kanskje ikke klarer å oppnå? Tenker man bare på alt som skal bli bedre dette året? Eller gjør man det omvendte og tenker på alt som kan gå galt?

Vil man bli mer lykkelig dette året? Eller var året som nettopp gikk forbi så bra at man ikke tror at det nye året ikke har en sjangs?

Vil man felle flere tårer? Vil man bli fratatt pusten flere ganger? Eller vil alt bare være som året før?

Og hva med de gammle som har levd et så langt liv at man ikke tenker engang på at det er et nytt år? Hva gjør de når de blir spurt om det nye året? Hva foregår oppe i hodet deres da? Er de lykkelige for å ha klart å leve så lenge? Eller tenker de bare på at nå er det snart på tide å trekke det siste åndedraget? 
Så mange spørsmål. Og ikke like mange svar. Men noen svar er det alltids.

Dette året vil bringe med seg nye skapninger og det vil forsvinne gamle skapninger. Det vil bringe med seg latter og tårer. Nye venner og kanskje kjærlighet. Man vil tenke tilbake på de gode minnene og like året. Og man vil tenke tilbake på de vonde og hate det. Alle vil oppleve noe av det samme. Ingen vil stå alene dette året. For det vil alltid være noen av de billionene som bor på den blå og grønne kloden vår som opplever det samme som deg i det samme sekund. Uansett om den personen oppeholder seg på den andre siden av jorden.

Så la oss nå begynne å telle minner. Tell gangene når du blir fratatt pusten. Tell tårene som triller nedover kinnene dine. Både de som kommer av lykke. Og de som teller av sorg.

Om du er heldig blir du kanskje den gamleste personen på denne jorden. Og den klokeste.

Mitt første år i tonullenen kommer av rakettshowet jeg så. Det tok pusten fra meg. Så selv om jeg bare har levd to-timer og førti-minutter i dette året, er jeg allerede blitt 1 år. Hvor gammel er du blitt?

 

Nå er det på tide å skrive mine siste første ord.
Oda Karoline. Første Januar TotusenOgElleve.

Én kommentar

Helle

01.jan.2011 kl.15:06

Hvordan får man til at headeren IKKE repeterer? Du er min blogg-guru

Skriv en ny kommentar

hits