11. September 2001 (Kids love it)

11. September 2001

Da vi satt på stampuben til pappa's venn Larry formet jeg nesten et helt innlegg inne i hodet mitt, jeg planla og skrive det og å få dere til å le. Men så kom jeg hjem å så film med pappa. Da endret alt seg. Filmen vi så var Remember me, og da filmen var slutt klarte jeg ikke tanken på å skrive ironiskt. 
Remember me var alt jeg tenkte den skulle være, + noe til. Gutt vedder om jente, jente faller for det, gutt faller for jente, jente finner ut om veddemålet, jente blir sur, jente tilgir. Men så endret det seg. Gutt døde. Gutt skulle ikke dø. Not a happy ending, jeg burde elsket det. I stedet sitter jeg igjen med tårevåte kinn og et tungt sinn. 

11. September 2001. 3000 mennesker drept, og for hva? For en tro? For kjærlighet? Troen på én Gud, og kjærlig het for én Gud? I hvilken religiøs-bok står det at Gud vil at uskyldige mennesker skal bli drept? Og hvilke personer kan sitte å planlegge å ødelegge så mange liv? Ødelegge familier og vennskap. Kanskje mente de at folkene fortjente det, kanskje mente de at de hadde syndet. Kanskje startet Bush det, kanskje Bin Laden. Men hvilken rett gir det folk til å drepe uskyldige. De kunne ikke forsvare seg selv, familiene deres kunne ikke forsvare dem. Ingen kunne forsvare dem. Og hvor var Gud da? Hvor var Gud når 3000 mennesker ble drept? Når flere tusen menneskeliv ble endret? Når noen mistet sin største kjærlighet? sin far? sin mor? Sin familie? Ja, hvor var Gud da? Var han med morderne, eller var han med de usyldige? Eller sto han på sidelinjen og lot alt bli overlatt til skjebnen? 
Jeg får vondt i meg, og det håper jeg du også får. Tenk over saken, søk opp 11. September på wikipedia. Les, forstå og føl. 
Tenk at i dette sekund blir det planlagt terrorangrep, flere uskyldige drept. Kanskje de dreper en voldtektsmann samtidig, men til og med h*n blir uskyldig når h*n ikke kan forsvare seg. Tenk på de som er så uheldige å stå der hvor bomben går av, eller på de som får telefonen om at deres familiemedlem har blitt tatt bort fra dem. Man kan ikke tenke til seg den sorgen, og man vil helst ikke oppleve den. Men prøv, prøv å tenk deg til hva du ville følt om noen du elsket ble revet bort fra deg før du fikk tatt farvell. 
Ikke bruk dagen på å krangle, på å hate, for det kommer man til å angre på. Jeg vet jeg skal prøve, prøve å ikke hate, prøve å ikke krangle. For til og med jeg vil føle sorg om noen slapp en bombe over Orkanger. Om flyet til Hanna krasjet. Eller om fergen mamma tok sank. 

Gjør en forskjell.

Og for de som ikke vil, se Remember me og åpne øynene deres.Lots of love, 
Oda Karoline <3


9 kommentarer

Jonas

14.aug.2010 kl.15:15

Spoiler! Fint innlegg foresten.

cathsverden

14.aug.2010 kl.19:26

hei :) hvordan føler du deg? er du blitt noe bedre eller?

har et lite spørsmål til deg, har lagt ut et innlegg på bloggen min som jeg håper du kan ta deg litt tid til å se på. hadde satt veldig pris på litt input fra deg angående innlegget så hvis du har tid til det så blir jeg veldig glad.

vettu, jeg har enda ikke fått somlet med til å se remember me. jeg vet det er en veldig trist slutt så jeg vegrer meg veldig for å se den. men jeg må vel før eller siden gjøre det jeg også. og ut ifra det du har skrevet her så er den tydligvis en tankevekker.

cathsverden

14.aug.2010 kl.20:28

SV: så bra :D dette er ikke noe som kommer til å fullføres på en uke, kommer nok til å ta litt tid så er nok ikke noe problem å vente på brevet ditt. du må gjerne si ifra til venninnene dine, du vet de som var med på akershus festning og sånt:) kan jo hende de vil bli med også. jo flere jo bedre :D må prøve å få samlet så mange som mulig.

ah det er godt å høre. sånne sommer forkjølelser er noe av det verste som er. blir liksom aldri helt kvitt dem :P huff, får håpe det er over snart :)

nei den er ikke kommet ut på dvd her:P norge må være verdens treigeste land når det gjelder akkurat det der. skikkelig patetisk. også klager dem på at vi laster ned liksom. de ber jo om det når dem er så treige. er ikke alt som kommer hit en gang :s

Ingrid

14.aug.2010 kl.23:03

Wow, Oda, you made my day.

Fridz

15.aug.2010 kl.21:21

Du spoila Remember Me for meg :(

Mors rebell herjer i USA!

17.aug.2010 kl.21:15

Fridz: Du skulle ikke ha lest da duma!

Mors rebell herjer i USA!

17.aug.2010 kl.21:17

Jonas: (a) Takk :- D

Fridz

18.aug.2010 kl.18:33

Jammen, du må jo varsle ifra om at det er spoiler da! :(

Mors rebell herjer i USA!

19.aug.2010 kl.08:30

Fridz: Greit, skal huske det nestegang :-D

Skriv en ny kommentar

hits